Marek Klimczyk: regeneracja szyszynki

Najlepszym sposobem, aby ochronić swoją szyszynkę, to wyeliminować z diety sklepowe jedzenie i natychmiast wyrzuć zwykłą pastę do zębów zastępując ją np. olejem kokosowym z sodą oczyszczoną. Aby pomóc organizmowi oczyścić szyszynkę dodaj do swojej codziennej diety: spirulinę, chlorellę, łody jęczmień. Są one bogate w witaminy, składniki mineralne i przeciwutleniacze. Te i inne pokarmy bogate w chlorofil pomagają usuwać metale ciężkie i toksyny, zwiększają poziom tlenu w organizmie i wzmacniają twój układ odpornościowy.

 

  • Olejek z oregano – ma bardzo silne działanie przeciwbakteryjne i oczyszczające i wspomaga organizm w oczyszczaniu. UWAGA! olejek z oregano jest bardzo silny i należy go stosować z umiarem i odpowiednio rozcieńczony, aby nie spowodować podrażnień.
  • Jod – jest pierwiastkiem, który ogranicza wchłanianie przez organizm toksycznego fluoru. W jod bogate są takie pokarmy jak szpinak, brokuły, wodorosty i ryby. Można również uzupełnić jod dzięki jodynie, wtedy wchłoniemy go przez skórę.
  • Ocet jabłkowy i kombucha – mają bardzo silne działanie oczyszczające i pomagają w odwapnianiu szyszynki, a także w usuwaniu aluminium z organizmu człowieka. Dodatkowo rozpuszczają kamienie nerkowe i stabilizują poziom cukru we krwi.
  • Buraki (lub sok z buraków) – zawierają bor, który stabilizuje poziom wapnia w organizmie i usuwa metale ciężkie i inne szkodliwe związki, takie jak fluorki. Buraki zawierają dużo witamin z grupy B, które są pomocne w utrzymaniu zdrowia i energii na poziomie komórkowym.
  • Kakao – surowe naturalne kakao zawiera ogromną ilość przeciwutleniaczy i pobudza szyszynkę do prawidłowego działania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *